• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині на гарячому упіймали злодія, який обкрадав храми

01.05.2023, 18:05

На Тернопільщині на гарячому упіймали злодія, який обкрадав храми

Поліція Тернопільської області на гарячому затримала місцевого мешканця, який за останніх півтора місяці обікрав на Тернопільщині шість храмів

Про це повідомила поліція Тернопільської області.

У Тернопільської області на гарячому затримали раніше судимого 25-річного мешканця Збаразької громади, який за останніх півтора місяці обікрав на Тернопільщині шість храмів 

Як розповів начальник управління карного розшуку Голого управління Нацполіції в Тернопільській області Андрій Кісіль, першу заяву про те, що невідомий вночі через вікно пробрався до церкви та викрав 6 тисяч гривень зі скриньки пожертв на ЗСУ наприкінці березня написав настоятель храму в селі Озерна Тернопільського району. Однак на цьому крадій не зупинився. Протягом квітня він обчистив скриньки для пожертв ще у 5 церквах - зокрема у Сухівцях, Новому Селі, Великому Глибочку та Зарубинцях. Загальна сума награбованого склала 20 тисяч гривень.

На слід раніше судимого за майнові злочини мешканця села Синява Збаразької громади вийшли оперативники карного розшуку та відділення №5. Чоловіка затримали на гарячому, коли він повертався з храму у селі Зарубинці. У крадія вилучили гроші та цілий рюкзак злодійського знаряддя.

Поліцейські акцентують, що злодій до своїх вилазок готувався дуже ретельно, попередньо оглядаючи церкви на наявність сигналізації чи відеоспостереження, переховувався до ночі в закинутих помешканнях і тільки в темряві йшов красти. До храмів чоловік потрапляв в основному через вікна,тільки в Сухівцях він зламав вхідні двері.

Наразі зловмисник під вартою. Розслідування триває. Якщо чоловіка визнають винним, він може сісти до тюрми мінімум на 5 років.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: