• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині 9-річна дівчинка повідомила про фіктивне захоплення школи терористами

18.10.2024, 13:52

На Тернопільщині 9-річна дівчинка повідомила про фіктивне захоплення школи терористами

17 жовтня на лінію 102 надійшло анонімне повідомлення про захоплення терористами однієї з шкіл на Тернопільщині. Правоохоронці Борщівського відділення поліції швидко встановили, що це був жарт, який зробила 9-річна учениця місцевої школи. Дівчинка не усвідомлювала серйозності ситуації, проте виклик спеціальних служб був сприйнятий як реальна загроза.

Наразі триває процес правової кваліфікації інциденту, і вирішується питання притягнення батьків дівчинки до адміністративної відповідальності. Поліція звертається до батьків із закликом проводити з дітьми роз’яснювальні бесіди щодо недопустимості подібних жартів, адже хибний виклик поліції є порушенням закону.

Правоохоронці нагадують, що за завідомо неправдиві повідомлення про загрозу передбачене кримінальне покарання. Згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, такі дії караються позбавленням волі на строк від 2 до 6 років, а у випадку тяжких наслідків або повторного порушення – від 4 до 8 років.

Батьків дітей, що вчинили такі дії, можуть притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) та ст. 184 (невиконання обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає штрафи.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: