18.02.2022, 16:59

На Рівненській АЕС подвоєно та доозброєно охорону

Українські атомні електростанції перебувають під посиленою охороною Національної гвардії у зв'язку із складною геополітичною обстановкою.

Про це заявив голова НАЕК "Енергоатом" Петро Котін, передає видання "Енергореформа".

"Подвоєний склад охорони всіх українських АЕС – як Рівненської АЕС, яка розташована за кілька десятків кілометрів від Білоруського кордону, так і решту трьох. Крім того, військові частини, що охороняють АЕС, а це Національна гвардія України, отримали додаткове озброєння. Ми вживаємо також усі інші необхідні дії, передбачені для такої ситуації", – сказав Котін у коментарі Енергореформі у Києві 17 лютого.

За його словами, і НАЕК, і самі АЕС перебувають у найтіснішому контакті з Міністерством внутрішніх справ для вирішення всіх необхідних питань, пов'язаних із забезпеченням їхнього захисту.

Вживаються також всі необхідні заходи для захисту Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, яке має прийняти першу його партію наприкінці квітня поточного року, уточнив глава НАЕК.

"Ми також постійно посилюємо кіберзахист наших станцій та інших об'єктів. Всім цим масштабним кіберзагрозам та атакам, що здійснюються на банки, підприємства, державні установи, піддаються і наші об'єкти. Тому одна з головних наших цілей – успішно їм протистояти", – зазначив Котін, додавши, що завдяки узгодженим та професійним діям фахівців "Енергоатому" та АЕС це вдається.

При цьому він зазначив, що АЕС забезпечені всім необхідним на випадок військової загрози, зокрема, дизель-генераторами з відповідними запасами палива.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: