• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині хочуть боротись зі стихійними сміттєзвалищами

06.04.2021, 14:18

На Рівненщині хочуть боротись зі стихійними сміттєзвалищами

На Рівненщині планують почати боротьбу з несанкціонованими сміттєзвалищами. Про плани оголосив голова ОДА Віталій Коваль.

У Держекоінспекції Суспільному зазначили: ініціативу підтримують, а ще було б добре збільшити штрафи за незаконний вивіз відходів.

Чому про це заговорили

У Рівненській ОДА відбулася селекторна нарада, на якій обговорили питання несанкціонованих сміттєзвалищ. Участь у ній взяли голови територіальних громад.

"Зростання сміттєзвалищ, забруднення лісів та узбіч часто спостерігаю під час поїздок в райони. Давайте разом зупинимо екологічну проблему, щоб нам не було соромно перед наступними поколіннями", — каже голова ОДА Віталій Коваль.

За підсумками наради в області порахують сміттєзвалища, проведуть паспортизацію тих територій, які ще документально не оформлені під сміттєполігони та розроблять комплекс заходів щодо відходів.

Що кажуть в екоінспекції

"У Рівненській області спостерігається стрімкий приріст сміттєзвалищ, в тому числі стихійних. У 2020-му році в області ліквідували майже 700 незаконних місць сміттєзвалищ, це понад 30 кубів сміття", — повідомив Суспільному начальник управління державного екологічного нагляду Держекоінспекції Поліського округу Сергій Пашковський.

Він додав, що в області навчатимуть людей, як правильно поводитися з відходами та звернуть увагу на джерела викидів, які забруднюють повітря.

Також Сергій Пашковський зазначив: у РОДА розглянуть пропозицію Кабміну щодо збільшення штрафів для порушників, які викидатимуть сміття у невстановленому для цього місці. Проте, про величину штрафів, сказав Сергій Пашковський, поки говорити рано.

Також посадовець закликав повідомляти правоохоронців про випадки незаконного забруднення земель відходами.

Що кажуть в поліції

У поліції кажуть, що з такими повідомленнями жителі області звертаються рідко.

"У 2021-му році не надходило жодного звернення щодо несанкціонованих сміттєзвалищ. У 2020-му були випадки, які розглядалися і за кримінальним, і за адміністративними кодексами у колишніх Демидівському, Корецькому, Дубенському та інших районах", – повідомила пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська.

Вона уточнила, що кримінальні провадження відкривали в тому числі і через "львівське" сміття.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: