13.01.2021, 18:00

На Львівщині прибрали незаконне звалище з пробірками

У селі Сокільники біля Львова прибрали купу медичних відходів, які знайшли ще влітку 2020 року. Серед сміття були використані пробірки та медичні рукавиці.

 Про те, що сміттєзвалище прибрали повідомив на своїй Facebook-сторінці користувач Василь Кулешко, пише Суспільне.

Пробірки прибрали учора, 12 січня, розповів Суспільному голова Сокільницької громади Тарас Сулимко. У сільській раді попередньо уклали угоду про знищення пробірок із ТЗОв "Екологічні переробні технології".

"Вони приїхали, на відео було видно як вони збирали пробірки. Потім вони те все спалили, про це також є відео. Ми заключили із ними договір за одну копійку. Розпорядник цих земель районна адміністрація, а розміщені вони були на території приватної землі. Виділяти гроші на ліквідацію у цих умовах нам заборонено законом", — сказав голова Сокільницької громади Тарас Сулимко.

Як розповів заступник начальника обласного управління держекоінспекції Роман Конопада, сільська рада надіслала документи, які підтверджують, що відходи ліквідували. Згодом працівники інспекції мають виїхати на місце, аби це перевірити.

8 січня правоохоронці повідомили, що поблизу села Сокільники, що на Львівщині, знайшли звалище медичних колб зі слідами крові.

Медичні колби виявили серед насипу побутового сміття у лісопосадці, біля автодороги "Львів-Пустомити".

Звалище будівельних відходів із медичними пробірками у Сокільниках місцевий житель Олексій Мінтій знайшов ще у серпні 2020 року.

На місці працювали інспектори Держекоінспекції. Вони звернулися до сільради, щоби та прибрала несанкціоноване сміттєзвалище. Прибирати використані пробірки у сільській раді спочатку відмовлялися.

У сільській раді 12 січня розповіли, що до поліції зверталися двічі. Утім речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська зазначила, що про звалище медичних відходів дізналися нещодавно і відкрили кримінальне провадження.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: