• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині пасажир маршрутки заявив у поліцію на водія

15.10.2020, 15:05

На Рівненщині пасажир маршрутки заявив у поліцію на водія

На Рівненщині пасажир маршрутки викликав поліцію через те, що у салоні було більше людей, ніж місць для сидіння. Випадок стався 14-го жовтня. Копи водія наздогнали та склали протокол про недотримання карантинних норм.

Такі випадки – не рідкість, кажуть в управлінні патрульної поліції. В обласній адміністрації ж пояснюють: водіїв зараз за подібні випадки лише штрафують, але не звільняють, бо знайти їм заміну – вкрай складно, пише Суспільне.

Випадок перший: історія з соцмереж

В Instagram-спільноті "tipove_rivne" 14-го жовтня опублікували відео з маршрутки сполученням "Рівне – Волошки – Олександрія". Пасажир викликав патрульну поліцію, бо в салоні автобусу їхало більше людей, ніж це дозволено в умовах карантинних обмежень. Близько 18.25 години копи зупинили автобус та склали на водія адмінпротокол.

"Автобус зупинили на дорозі Городище – Рівне – Старокостянтинів на 147-му кілометрі. В салоні знаходилося 26 чоловік, що порушує постанову Кабміну про дотримання правил карантину", – повідомила Суспільному Оксана Юрченко.

Стояти не можна: на Рівненщині продовжують штрафувати водіїв за порушення карантину

На 34-річного водія, жителя села Городище, склали адміністративний протокол. Рішення про покарання прийме суд.

Випадок другий: розповіли в поліції

Патрульна поліція вранці уже 15-го жовтня зупинила приміську маршрутку "Рівне – АС "Чайка" – Річиця". В маршрутці знаходилося 35 чоловік.

Стояти не можна: на Рівненщині продовжують штрафувати водіїв за порушення карантину

"На вулиці Польовій в Рівному патрульною поліцією виявлено порушення правил карантину в умовах пандемії Covid-19. На 51-річного водія, жителя Білої Криниці Рівненського району, складено адмінпротокол про порушення карантинних норм. Його передадуть до суду", – каже Оксана Юрченко.

Позиція влади та контролюючих органів

Контролювати дотримання карантинних норм на транспорті має поліція та Укртрансбезпеки, – пояснив Суспільному начальник управління інфраструктури та промисловості РОДА Федір Мисюра.

Посадовець додає, що кермувальників, яких спіймали на порушенні правил, наразі лише штрафують, але не звільняють, бо існує критична нестача водійських кадрів.

Нагадаємо, що згідно постанови Кабміну, в "червоній" зоні робота громадського транспорту заборонена – таких зон у області немає.

В "помаранчевій", куди входять Рівне, Дубно, Острог, Вараш та Сарненський, Костопільський, Рівненський, Млинівський, Здолбунівський і Острозький райони, дозволено перевозити 50% завантаження. В "жовтій" – за кількістю місць для сидіння. Всі пасажири та водій повинні бути в масках, має проводитись міжзмінна дезінфекція транспортних засобів.

Начальник обласної Укртрансбезпеки Микола Коваленко каже: їхнє управління транспорт на дотримання карантинних вимог не інспектує.

"Обов'язок перевірки дотримання правил покладено на поліцію. Ми перевіряємо лише відповідність документів", – каже Микола Коваленко.

У поліції зазначають, що виклики до водіїв громадського транспорту – не рідкість. З початку жовтня зафіксували п'ять випадків нехтування водіями карантинних правил. Найчастіше копів викликають самі пасажири.

Раніше президент "Союзу перевізників України" Валентин Демчук розповідав Суспільному, що водії маршруток здебільшого попереджують, що "стоячих" не везуть. Дехто відмовляється рушати з зупинки, поки його вимогу не виконають. але і часто зауваження для пасажирів закінчуються скандалами, бо їхати хочуть усі.

Покарання за таке порушення визначає суд. Передбачена відповідальність – від 17 до 34-х тисяч гривень штрафу. У деяких випадках водії, так само, як і пасажири, у суді обмежуються зауваженням.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: