• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті знищили плантацію з 89 тис. кущів конопель

22.10.2019, 18:46

На Прикарпатті знищили плантацію з 89 тис. кущів конопель

Плантацію в Косівському районі Івано-Франківської області правоохоронці виявили ще у вересні цього року. Її цілодобово охороняли спецпризначенці обласної поліції. Звідти було вивезено понад 89 тисяч нарковмісних рослин. Слідчі розслідують кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за збут наркотиків.

Нарковмісні рослини та злочинну групу правоохоронці спільно із співробітниками СБУ і прокуратури виявили у вересні 2019 року. До вчорашнього дня опечатані теплиці перебували під цілодобовою охороною спецпризначенців поліції Івано-Франківської  області, повідомили у відділі комунікації поліції Івано-Франківської області.

У процесі досудового розслідування суд постановив коноплю знищити. Відтак учора, 21 жовтня, слідчі слідчого управління, працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП, поліцейські найближчих райвідділів і відповідні служби вивезли з теплиць на відкриту територію 89,3 тисячі рослин конопель.

До того правоохоронці вилучали коноплю разом з коренем, складали на купу, а вхід знову опечатували. Вчора комбайн перемолов рослини разом з мінеральною ватою і повантажив на вантажівку. Після цього перемелену масу, який вже не має наркотичної дії, вивезено у колекторні вигрібні ями.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цей злочин передбачене у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на території регіону правоохоронці припинили діяльність організованої злочинної групи. Зловмисники створили та забезпечували функціонування масштабної лабораторії з вирощування наркотичних конопель та їх переробки. Лабораторія функціонувала в одному із сіл Косівського району.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: