• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті впало дерево на школярку, яка поверталася зі школи

24.04.2021, 09:59

На Прикарпатті впало дерево на школярку, яка поверталася зі школи

У селі Білі Ослави Надвірнянського району на школярку, яка поверталася зі школи, впало дерево. За словами матері учениці Марії Гринюк, її 17-річну доньку ушпиталили в районну лікарню.

Медики діагностували у дівчини струс мозку та синці на обличчі, пише Суспільне Карпати.

Місцевий лісничий Василь Крайлюк каже, що дерево росло в центрі села. За його словами, воно не належить до лісового господарства.

"Попри дорогу було дерево сухе і воно впало. То було, скажемо так, небезпечне дерево. Розумієте, воно якраз біля лінії електропередач, де висотка йде. Не могли прибрати без спеціалістів. Ми раніше зі старостою обговорили це, і він звернувся офіційно до електриків, щоб вони його прибрали", — сказав лісничий.

Староста села Микола Дячук під час телефонної розмови підтвердив, що знав про аварійне дерево. Каже, що звертався до Надвірнянського РЕМу. Проте самотужки зрізати дерево не мав права.

"Там були три дерева: одне сухе і два такі, які були засунуті в електрощиток. Я подивився і одразу фотографії кинув першому заступнику Делятинської територіальної громади. А він кинув ті фотографії у РЕМ для звернення, аби вони прийшли і почистили, — розповідає Микола Дячук. — У РЕМі сказали, що будуть це робити. Але потім перетелефонували і сказали, що дадуть техніку, а хтось інший має зрубати ці дерева. І був вітер сильний вчора (ред. — 22 квітня), і це дерево впало просто на дорогу, на асфальт".

Речниця "Прикарпаттяобленерго" Юліана Гойло повідомила, що працівники компанії не проводять чистку дерев, а можуть лише знеструмити лінію.

Проте, за її словами, у письмовому вигляді звернень від керівництва Білих Ослав не було.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: