• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті викрили дві лабораторії: виготовляли до 10 кг амфетаміну щомісяця. Фото

08.06.2021, 12:19

На Прикарпатті викрили дві лабораторії: виготовляли до 10 кг амфетаміну щомісяця. Фото

Правоохоронці Прикарпаття викрили організовану злочинну групу нарколаборантів. Потужності двох лабораторій дозволяли виготовляти до десяти кілограмів амфетаміну щомісяця та приносити понад чотири мільйони гривень прибутку.

Про це повідомив Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Каналами збуту підозрюваних стали Telegram-канали, які замовляли наркопродукцію через відділення пошти в різні міста України.

Зокрема, 4 червня слідчі слідчого управління та оперативники карного розшуку ГУНП в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками управління СБУ в області в ході раніше розпочатого досудового розслідування, викрили організовану групу у складі чотирьох осіб, які незаконно виробляли, збували наркотичні засоби та психотропні речовини (у великих та особливо великих розмірах).

Слідчі встановили, що 28-річний мешканець одного із сіл Калущини створив та очолив організовану групу, до якої увійшли троє чоловіків віком 23-28 років, мешканці цього ж району.

Зловмисники облаштувати одну нарколабораторію в орендованій квартирі в Калуші, іншу - в селі у районі, де незаконно виготовляли та зберігали з метою збуту психотропну речовину.

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили лабораторне обладнання, прекурсори, амфетамін, близько 500 літрів різноманітних хімічних реактивів та інші речові докази. Загальна вартість вилученого сягає близько 2 мільйонів гривень.

Зловмисників, які раніше не судимі, слідчі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України.

Суд обрав всім фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: