• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті чоловіка ув’язнили за відмову служити в армії через релігійні переконання

27.09.2024, 18:43

На Прикарпатті чоловіка ув’язнили за відмову служити в армії через релігійні переконання

Тисменицький районний суд Івано-Франківщини засудив місцевого мешканця до одного року позбавлення волі за ухилення від призову під час мобілізації. Чоловік відмовився виконати бойову повістку, посилаючись на свою віру та небажання брати до рук зброю.

Як зазначено у вироку, який був винесений 19 вересня 2024 року, засуджений пройшов військово-лікарську комісію в липні 2023 року, яка визнала його придатним до військової служби. Проте після отримання бойової повістки він вирішив не з'являтися до військкомату та пішов на роботу. В суді чоловік зізнався, що ухилився від призову через релігійні переконання, оскільки є вірянином Церкви Євангельських християн-баптистів і не хоче брати участь у бойових діях зі зброєю в руках.

Він заявив, що не проти виконувати альтернативну службу та допомагати у будівництві укріплень.

Суд взяв до уваги дві довідки з місцевого храму, які підтверджували його релігійну приналежність та готовність працювати в прифронтовій зоні на спорудженні фортифікаційних об'єктів. Однак суд підкреслив, що він проігнорував можливість проходити невоєнну службу, наприклад, займатися ремонтом техніки, будівництвом або допомогою у вивезенні поранених.

Суддя Дзвенислава Гриньків, дослідивши всі обставини справи, визнала чоловіка винним в ухиленні від призову під час мобілізації та призначила йому рік позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: