04.04.2019, 07:37

На Місяць вирушить місія з Землі, щоб добути воду

Космічне агентство Австралії вирішило застосувати отриманий на Землі досвід гірничої справи у негостинних областях (як сама Австралія, наприклад) у новій програмі з видобутку ресурсів на Місяці.

Таким чином Австралія вирішила зміцнити свої позиції в глобальній космічній гонці, так як якщо їй вдасться здобувати в космосі воду, що тонким шаром покриває поверхню Місяця, то замість того, щоб доставляти потім воду з Землі, люди почнуть користуватися місячною водою під час місій в космосі. Сам супутник таким чином стане перевалочним пунктом на шляху до Марса і далі, де можна буде поповнити запас питної та технічної води. Повідомили Українські новини.

"Доставляти щось з Землі на орбіту або в глибокий космос коштує великих грошей, - заявив космічний інженер Ендрю Демпстер в інтерв'ю Bloomberg. — Якщо ви можете виробляти воду в космосі за меншу суму, ніж вартість її доставки туди, треба це робити".

Також в довгостроковій перспективі місячна вода може стати сировиною для ракетного палива пілотованих місій на Марс та для інших об'єктів в глибокому космосі.

 NASA показало, як Місяць пройшов перед Сонцем, майже повністю закривши його.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: