• Головна
  • Новини
  • На Львівщині зустріли бійців 703-го полку, які повернулись зі Сходу

22.11.2019, 18:49

На Львівщині зустріли бійців 703-го полку, які повернулись зі Сходу

Самбірчани сьогодні зустріли із пошаною військовослужбовців 703-го окремого полку оперативного забезпечення, які повернулись із зони бойових дій.

Більше двох сотень бійців боронили східні кордони нашої держави протягом шести місяців, не зазнавши при цьому жодних бойових втрат, повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у місті  Самборі. На центральній площі міста відбулася урочиста частина, участь у якій взяв заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень

«Ми сьогодні маємо радість зустрічати справжніх Героїв. Завдяки цим хлопцям та дівчатам ми можемо зараз під мирним небом зустрічати їх і бути впевненими, що ми справді надійно захищені. Можна хіба подякувати Богу, що він зберіг усіх до одного, і вони повернулися до своїх сімей », - наголосив Тарас Грень.

Найкращих військовослужбовці нагородили цінними подарунками, грамотами та подяками голови Львівської облдержадміністрації.

За півроку перебування на Донбасі, особовий склад займався розмінуванням місцевості, обладнанням та облаштуванням опорних пунктів, визначених в результаті розведення військ, утриманням понтонних мостів та поромних переправ через річку Сіверський Донець.

«Вітаю особовий склад з успішним виконанням поставлених завдань та поверненням додому. Те, що ви повернулися без втрат, заслуга усіх вас. Ви проявили мужність та звитягу. Ви виконували бойові завдання в різних умовах та за різних обставин. В подальшому ми продовжимо виконувати свої обов'язки, прославляють звання воїна», - звернувся до військовослужбовців Командир військової частини А 3817 Дмитро Овсянніков

Інженерні групи 703-го полку допомагали механізованим бригадам в облаштуванні фортифікаційних споруд першої лінії оборони, здійснювали забезпечення бригад.

Після ротації, військовослужбовці матимуть кілька тижнів відпустки та реабілітації, після чого повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації.

Довідка:

703-й окремий полк оперативного забезпечення - військове з'єднання інженерних військ Сухопутних військ України. З'єднання пройшло кілька переформувань після перейменування з 50-го інженерно-саперного полку у 1994 році. Військовослужбовці частини стали важливою складовою ЗСУ. Вони не тільки брали участь у численних миротворчих операціях за кордоном, але й щорічно допомагають боротися з наслідками зимової і не тільки стихії у Львівській та сусідніх областях, зокрема були залучені до ліквідації фосфорної аварії під Ожидовом. 2008 року частина повністю перейшла на службу за контрактом.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: