• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті планують започаткувати навчальні курси для ветеранів АТО/ООС

05.09.2021, 15:27

На Прикарпатті планують започаткувати навчальні курси для ветеранів АТО/ООС

На Івано-Франківщині у закладах освіти планують започаткувати навчальні курси для ветеранів АТО/ООС. Загалом на обліку в обласному центрі зайнятості перебувають 173 воїни російсько-української війни. 100 з них пройшли опитування, якими професіями хотіли б оволодіти.

Про це пише Суспільне із посиланням на начальника обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України Володимира Веркальця.

"Ми домовилися з центром зайнятості про проведення опитування стосовно того, які професії хотіли би освоїти ветерани. На опитування погодилися 100 людей. Були різні напрямки, — розповів Володимир Веркалець. — Було багато охочих здобути робітничі професії. Є готові очолити процес створення ОСББ. Працюємо з навчальними закладами, щоб там започаткували курси і навчали цьому. Двоє учасників бойових дій написали, що хотіли би отримати знання у сфері кібербезпеки".

Таку можливість надає ветеранам програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції "Кіберзахисники". Про це розповіла керівниця програми, старша менеджерка проєктів з кібербезпеки CRDF Global Ольга Стрельцова.

"Ми починали із пілотного проєкту наприкінці травня. Тоді отримали більш ніж 400 заявок від учасників і учасниць. Відібрали 30. Враховуючи досвід, який здобули за 4 місяці, тепер маємо змогу розширити навчання до двох груп і набрати 60 людей. Пропонуємо пройти навчання жителям з усіх областей України", — говорить Ольга Стрельцова.

За її словами, навчання, яке розпочнеться у жовтні, триватиме пів року. Навчальна програма складатиметься із трьох блоків. Перший із них – технічне навчання у сфері кібербезпеки. Заняття за цим напрямком будуть проводитися на базі Київського політехнічного інституту. Другий блок – соціальна адаптація. Учасникам проєкту надаватимуть менторську підтримку і психосоціальний супровід.

"У кожного учасника є свій ментор. Поміж менторів — як ветерани, так і спеціалісти у сфері кібербезпеки, люди, які готові поділитися досвідом. Ментори забезпечують те, щоб ветеранам було комфортно пройти увесь час навчання, психологічно підготуватися до роботи у новій команді. Тому що основною метою нашої програми є перехід від військового до цивільного життя і подальше працевлаштування", — розповіла Ольга Стрельцова.

За її словами, сприяння у працевлаштуванні – третій блок навчальної програми. Учасникам допоможуть підготуватися до співбесід із роботодавцями, написати резюме, подати інформацію про свої професійні навички на різні соціальні платформи.

Навчання за програмою безкоштовне. За потреби учасникам надають технічні засоби. Ольга Стрельцова каже, що навчатися можуть люди з інвалідністю, бо у програмі "Кіберзахисники" передбачили заняття в режимі онлайн. Подати заявки на участь можна до 24 вересня на сайті програми.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: