• Головна
  • Новини
  • На Львівщині з отруєнням госпіталізували 28 весільних гостей

10.06.2019, 18:01

На Львівщині з отруєнням госпіталізували 28 весільних гостей

Кількість жертв отруєння на весіллі у Львові зросла до 28, повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Сьогодні, 10 червня, поступило термінове повідомлення з Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф про госпіталізацію до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні пацієнтів, що були гостями на весіллі в ресторані «Червона Рута» у Львові 8 червня.

На весіллі було близько 100 осіб. Станом на 14.00 понеділка за допомогою звернулись 28 осіб (5 дітей). З них 21 особа госпіталізована в інфекційний стаціонар КНП ЛОР «ЛОІКЛ» та 5 осіб в інфекційне відділення Новояворівської МЛ. 

Стан пацієнтів середньої важкості. 

Львівським міським відділом  ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» в ході епідрозслідування встановлено, що з  готової  ресторанної продукції захворілі  вживали наступне: торт печінковий, печінка тушкована з яблуками, рулетки з баклажаном і сиром, салат «Цезар з куркою», шашлик з мангалу, щука фарширована, голубці з м’ясом і рисом. 

Із виробів  домашнього приготування: м’ясна нарізка, кров’янка, фарширована качка, випічка домашнього приготування із кремом. 

Спільними симптомами захворювання є  скарги на високу температуру (39,9), блювоту, понос,  загальну слабість, біль у животі. 

Фахівцями Львівського міського відділу ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування. Для мікробіологічного дослідження відібрано: 12 взірців кулінарних виробів, 20 змивів на патогенну та умовно патогенну флору та 1 проба міськводопровідної води. Протиепідемічні заходи тривають.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: