• Головна
  • Новини
  • На Львівщині викрили злочинну групу, яка викрадала людей

10.02.2021, 08:20

На Львівщині викрили злочинну групу, яка викрадала людей

Фігуранти «спеціалізувалося» на викраденні людей для подальшого вимагання коштів. Сьогодні, 9 лютого, лідера та шістьох її учасників затримали та доставили в суд для обрання запобіжного заходу.

Як повідомили в поліції Львівської області, діяльність небезпечного угруповання, яке діяло на території області, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури області.

Як з’ясували поліцейські, її лідер, 33-річний мешканець області, так званий «смотрящий» за Червоноградським районом. Він, маючи за плечами кримінальний досвід - вчинення розбоїв, вбивства - та авторитет серед криміналітету, підшукав собі «помічників» - шістьох жителів Львова та області від 21-го до 44-х років. Через них він поширював свій злочинний вплив. Загалом створене угруповання «спеціалізувалося» на викраденні людей з метою вимагання коштів та прийняття рішень на користь її лідера та учасників.

В ході документування діяльності угруповання оперативники та слідчі встановили, що 30-річний учасник угруповання взяв у місцевого підприємця в борг 200 тисяч доларів США. Не бажаючи його повертати, звернувся по допомогу для вирішення питання до «смотрящого».

Надалі п’ятеро членів злочинної групи за вказівкою «авторитета», отримавши інформацію про підприємця від свого «колеги», розробили план викрадення, аби змусити його відмовитися від повернення боргу.

На початку листопада 2020 року зловмисники силою заштовхали підприємця в автомобіль та вивезли за межі Львова. Побиттям та погрозами розправи над родиною у разі звернення до правоохоронних органів змусили його погодитися на вимоги зловмисників. Окрім того, зобов’язали підприємця сплачувати їм щомісячно по 5000 гривень за безперешкодне ведення бізнесу.

На підставі отриманих доказів слідчі повідомили про підозру лідеру злочинної групи - так званому «смотрящому» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Одному із учасників групи - ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 255-3 (звернення за застосуванням злочинного впливу), іншим п’ятьом - за ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 189 (вимагання).

За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг із логотипами різних підрозділів, які зловмисники, імовірно, використовували у своїй злочинній діяльності. Крім цього, десятки паспортів, мобільних телефонів та інших знарядь для скоєння злочинів.

Відповідно до ухвали Галицького районного суду м. Львова, поліцейські за силової підтримки КОРД затримали підозрюваних та доставили їх у суд для обрання запобіжного заходу.

Під час досудового розслідування будуть встановлюватися інші факти протиправної діяльності злочинного угруповання.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: