• Головна
  • Новини
  • На Львівщині викрили аферу на ремонті військового містечка: серед затриманих, ймовірно, радник міністра фінансів

20.03.2024, 20:27

На Львівщині викрили аферу на ремонті військового містечка: серед затриманих, ймовірно, радник міністра фінансів

На Львівщині затримали ймовірних учасників організованого злочинного угруповання, які розікрали 44 млн на ремонті військового містечка

Про це викриття афери на ремонті військового ліцею повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону.

"За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону викрито і повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи за фактом привласнення, розтрати майна, заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України)", – йдеться у повідомленні прокуратури. 

За даними слідства, організували протиправну схему двоє львів’ян. Для її реалізації вони залучили директора будівельного підприємства, начальника виробничого відділу, бухгалтерку, старшого наукового співробітника факультету військової академії та начальника військового ліцею. 

"Розподіливши ролі і функції між учасниками, спільники вносили до офіційних документів сфабриковані дані про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт із реконструкції військового містечка на Львівщині. Після цього фірма-підрядник перераховувала субпідрядним організаціям кошти за роботи, які фактично не були виконані. Таким чином учасникам бюджетної афери вдалось заволодіти 44 млн грн бюджетних коштів", – повідомляють у Спеціалізованій прокуратурі. 

Підозрюваних затримали в порядку ст. 615 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

При цьому за даними народного депутата VІІІ скликання та журналіста Ігоря Мосійчука повідомив, що одним з затриманих у цій справі є відомий львівський бізнесмен, колишній член Радин НБУ та радник міністра фінансів Віталій Ломакович.

"...за фактом заволодіння посадовими особами Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та службовими особами ТОВ "УКРСТРОЙКОМПЛЕКТ"  бюджетними коштами на загальну суму 44 347 240 гривень під час проведення будівельних робіт з реконструкції об’єктів нерухомості в військовому містечку № 81 (військовий ліцей м. Червоноград Львівської області), 20.03.2024 повідомлено про підозру та затримано за ч. 3 ст. 28 ч. 4, 5 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України учасників організованої злочинної групи у складі  організатора – Ломаковича В.А. (радника Міністра фінансів України),  співорганізатора – Баб’яка В.Я..."

За даними Мосійчка, серед затриманих троє посадових осіб ТзОВ "УКРСТРОЙКОМПЛЕКТ", а також старший науковий співробітник факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та начальник військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: