06.04.2019, 10:18

На Львівщині тестують новий пункт пропуску з Польщею

6, 13 та 20 квітня 2019 року для всіх охочих відвідати Республіку Польща працюватиме пункт пропуску «Лопушанка – Міхновець» у Турківському районі Львівської області.

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат Андрій Лопушанський. 

Тож у передвеликодній час (християни східного обряду цього року святкують Великдень 28 квітня) мешканці Турківського, Старосамбірського й інших прилеглих районів Львівщини зможуть відвідати родини по інший бік кордону, а також побувати на могилах родичів.

«Пропуск громадян на територію Польщі буде відбуватися з 10:00 до 12:00, а повернутися можна буде з 16:00 до 18:00. Пропуск буде здійснювати також для осіб із велосипедами», – уточнив депутат.

Для подорожі потрібно мати з собою закордонний біометричний паспорт, а для власників звичайних закордонних паспортів необхідною є віза. Власники карток малого прикордонного руху (MRG) зможуть перетнути кордон за наявності закордонного паспорта старого зразка без візи.

Про відкриття цього пункту пропуску як одне з найважливіших завдань на поточний рік Андрій Лопушанський згадував і під час нещодавньої зустрічі  з громадами сіл Верхня та Нижня Яблунька Турківського району. За словами нардепа, нині це питання вже погоджено у Протоколі засідання українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва, в заключній заяві та рекомендаціях Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, також відкриття цього МПП офіційно підтримали Адміністрація Держприкордонслужби України, Державна фіскальна служба України та Міністерство інфраструктури України.

«Львівська обласна державна адміністрація вже розробила та скерувала до Кабміну техніко-економічне обґрунтування відкриття ПП «Лопушанка – Міхновець». Цього року заплановано розроблення проектно-кошторисну документацію будівництва пункту пропуску та під’їзної дороги. Міністерство закордонних справ України отримало доручення від уряду розпочати процес укладення міжурядової угоди з Республікою Польща у формі обміну нотами про відкриття пункту пропуску», – повідомив Андрій Лопушанський.

Тема відкриття цього пункту пропуску не нова. Про такі плани голова Верховної Ради Андрій Парубій говорив ще в жовтні 2017 року.

До слова, 29 березня на сайті електронних петицій Офіційного Інтернет-представництва Президента України було зареєстровано петицію «щодо відкриття пункту пропуску в Турківському районі, Львівської області». Її авторка Марія Кузан пропонує відкрити пункт пропуску на кордоні з Польщею в Турківському районі Львівської області, а саме МПП «Лопушанка-Міхновець» або МПП «Боберка – Смольник».

«Відкриття пункту пропуску дасть можливість покращити життя громадян, які живуть у цій прикордонній зоні і сприятиме розвитку нашого району», – переконана ініціаторка петиції, яка наразі набрала 10 голосів із необхідних 25 000. Хоча до завершення збору голосів – ще 86 днів.

Польсько-український портал

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: