15.05.2021, 08:08

На Львівщині продали спритзавод - майже за 32 млн грн

Відбувся аукціон із продажу Рава-Руського спиртового заводу. Його продали майже за 32 мільйони гривень. Торги відбулися в електронній системі «Прозоро. Продажі». Початкова вартість заводу була понад 27 з половиною мільйонів.

Про це пише Суспільне.

Загальна площа земельної ділянки, на якій працює завод – приблизно 13 гектарів. Це орієнтовно 18 футбольних полів. Із грудня 2020 року завод законсервований. Зараз там працюють понад 70 людей.

"Надіюся після аукціону, після приватизації – ми запрацюємо. Цього чекаю я і цього чекають люди. Оскільки підприємство на простої, то ходять на 2/3. Тобто 2-3 дні в тиждень працюємо. Решту днів відпочиваємо. Ми займаємося ремонтами поточними, готуємося до запуску, дай Бог, після приватизації запрацюємо", – розповідає керівник Рава-Руського спиртового заводу Олег Іванців.

Власник, відповідно до умов продажі, має зберегти робочі місця.

"На даному підприємстві в умовах продажі стоїть вимога, що новий інвестор має зберегти і переоформити на працю – 63 працівники, як мінімум, мають бути оформлені. Він цей рік, як мінімум, має зберігати таку штатну чисельність", – каже начальник регіонального відділення Фонду державного майна Владислав Калинець.

Після аукціону новий власник отримує будівлі та споруди площею майже 13 000 метрів квадратних. Це приблизно 2 футбольні поля.

"В умовах приватизації вказано збереження виду діяльності до 1 липня 2021 року. Має бути потенційний інвестор, він має зберегти вид діяльності, який дане виробництво мало, а мало дане виробництво – на ньому здійснювалося продукування етилового спирту ратифікованого і мусить бути збережене дане виробництво на даному об’єкті", – додає Владислав Калинець.

Ось, що каже про приватизацію держпідприємств економіст Віктор Борщевський: "Те, що державні підприємства, які не мають стратегічного оборонного значення переходять у приватні руки, як на мене, це є цілком нормально. Якщо це був аукціон, то можна мати застереження, щоб це був чесний, прозорий, без підставних осіб аукціон. Але, виходячи із презумпції невинуватості, можна вважати, що аукціон відбувався чесно. Ну принаймні в мене іншої інформації по цьому питанню немає. Завжди приватний об’єкт, ну принаймні у більшості випадків, бувають нюанси, але в більшості випадків приватний власник є ефективніший".

До цього, Фонд держмайна продав на Львівщині 5 спиртзаводів: спиртзавод у Лопатині, Суходільський спиртовий завод, Воютицький спиртзавод, Борокський спиртзавод та Великолюблінський завод.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: