• Головна
  • Новини
  • На Львівщині правоохоронці затримали групу наркозбувачів

18.03.2021, 13:46

На Львівщині правоохоронці затримали групу наркозбувачів

Зловмисників викрили співробітники Яворівського районного відділу поліції спільно з оперативниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Львівського прикордонного загону Державної прикордонної служби, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

«До складу групи входило четверо мешканців міста Новояворівськ віком 17, 18 років та двоє 26-річних, з яких одна – жінка. Під час досудового розслідування було встановлено, що вони збували тяжкі наркотичні засоби та психотропні речовини наркозалежним особам на території Яворівського району. Розповсюджували шляхом «закладок» з використанням Інтернету», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Олександр Шляховський.

Правоохоронці задокументували епізоди протиправної діяльності учасників групи та, 17 березня, під час санкціонованих обшуків виявили та вилучили у зловмисників загалом близько одного кілограма речовини, схожої на наркотичний засіб «метамфетамін», близько півкілограма речовини, схожої на «канабіс», таблетки «екстазі», а також 100 заготовлених «закладок», велику кількість зіп-пакетів, електронні ваги та інше приладдя для фасування наркотиків, чорнові записи та кошти, виручені від злочинної діяльності. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження. Окрім того, правоохоронці виявили у мережі 50 повідомлень про вже здійснені «закладки» та вилучили з них наркотичні речовини.

«За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотичних засобів становить близько мільйона гривень. Зловмисники «працювали» з дотриманням суворої конспірації, мали чітко розподілені обов’язки і їх затримання стало можливим завдяки спільній кропіткій роботі правоохоронців», - зазначив очільник поліції Львівщини.

Учасники групи затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Невдовзі слідчі повідомлять затриманим про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

«Боротьба зі злочинами, пов’язаними з наркотиками, є пріоритетним напрямком роботи поліції Львівщини і тут йдеться, у першу чергу, про збереження життя та здоров’я наших дітей та молоді. Тому закликаю усіх, кому відомо про злочинну діяльність наркоділків, повідомляти про це у поліцію і в такий спосіб долучитись до боротьби з розповсюдженням наркотиків на Львівщині», - підкреслив Олександр Шляховський.

Досудове розслідування триває.

 © Головне управління Національної поліції у Львівській області: https://lv.npu.gov.ua/news/narkozlochini/blizko-kilograma-metamfetaminu-tabletki-ekstazi-ta-kanabis-na-lvivshhini-pravooxoronczi-zatrimali-grupu-narkozbuvachiv/
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: