• Головна
  • Новини
  • На Львівщині конфіскований спирт та алкоголь скерують на виробництво антисептиків

03.04.2020, 11:03

На Львівщині конфіскований спирт та алкоголь скерують на виробництво антисептиків

Сьогодні, 3 квітня, голова Львівської ОДА Максим Козицький провів робочу нараду з представниками Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Управління Служби безпеки України у Львівській області. Тема наради – здійснення необхідних заходів, спрямованих на запобігання поширенню та боротьбу з коронавірусною хворобою (COVID-19).

Про це повідомила Львівська ОДА.

Зокрема, як йшлося під час наради, конфісковані спирт та спиртовмісні рідини, в тому числі алкоголь, скерують на виробництво антисептиків.

«Сьогодні, ризики розповсюдження коронавірусу залишаються високими як на глобальному, так і регіональному рівнях. І дуже важливо, щоб дезінфікуючими засобами в достатній кількості були забезпечені, в першу чергу потреби медичної системи, а також кожного мешканця області. Окрім правильного використання конфіскованих товарів, не менш важливим є контроль підприємств, які виробляють етиловий спирт», - зазначив очільник області.

Максим Козицький також відзначив актину позицію Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у реалізації заходів з протидії поширення коронавірусу.

«Розуміючи безпрецедентні заходи, спричинені надзвичайною ситуацією в регіоні, вважаємо за свій професійний і моральний обов’язок долучитися до процесу здійснення превентивних заходів у боротьбі з вірусом. За одним із виконавчих впроваджень нам передано близько 20 тисяч літрів спиртомістких речовин. Ми виступаємо з ініціативою переробки даних продуктів для виробництва дезінфекторів замість утилізації їх в порядку знищення», - зазначив начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрій Добош.

Нагадаємо, що Уряд заборонив експорт етилового спирту з території України. Відповідне рішення прийняте на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 23 березня. Заборона на експорт спирту етилового або інших дистилятів, крім біоетанолу та напоїв одержаних шляхом перегонки, діятиме до 1 червня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: