• Головна
  • Новини
  • На Львівщині іноземний інвестор втратить понад 90 тис. свиней - африканська чума

21.08.2019, 16:17

На Львівщині іноземний інвестор втратить понад 90 тис. свиней - африканська чума

На свинофермі ТОВ "Галичина-Захід" поблизу села Кавське на Львівщині виявили масштабний спалах африканскої чуми - більше як 90 тис. свиней знищать.

Про це пише УП з посилання на Zaxid.net.

На території ферми хворобу виявили у п'ятницю ввечері, здохло 320 поросят.

Зазначається, що у трикілометровій зоні поблизу підприємства оголосили 40-денний карантин, на дорозі працюють блокпости для дезінфекції транспорту. Діє заборона на переміщення продуктів тваринного походження.

Лікувати африканську чуму неможливо.

"Інструкція передбачає знищення поголів'я. Усього поголів'я - більше 90 тисяч. Плюс, все, що контактувало з хворими тваринами, - одяг, корми, які залишилися", - заявив начальник управління агропромислового департаменту ЛОДА Ігор Вус.

Тварин безкровно знищать, після цього туші мають утилізувати шляхом спалення на території ферми.

Місцеві жителі розповідають, що їм рекомендували вирізати домашніх свиней для профілактики.

"У нас того вірусу нема, просто для профілактики радили вирізувати. Хто мав можливість, уже різав свиней", - каже мешканка села Кавське Любов.

Це вже другий випадок спалаху африканської чуми на Львівщині. У 2017 році її виявили у приватному господарстві на Старосамбірщині, тоді для локалізації хвороби знищили усе поголів'я свиней.

Нагадаємо, карантин на 40 днів у 3 км зоні оголошено довкола джерела спалаху африканської чуми свиней на Львівщині, а саме у селі Кавське Стрийського району. Зокрема, 16 серпня на ТзОВ “Галичина-Захід” у с. Кавсько Стрийського району виявлено падіж 320 голів свиней віком 16 тижнів. Всього на підприємстві налічується близько 100 000 голів свиней.

За звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу відібрано 4 зразки та виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС).
Здійснюється план заходів по ліквідації та недопущенню розповсюдження збудника африканської чуми свиней (АЧС).

Відтак, уночі проти 17 серпня у Львівській ОДА відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом голови ОДА Маркіяна Мальського.

Відповідно відбулося також засідання Стрийської районної надзвичайної протиепізоотичної комісії під керівництвом першого заступника голови Стрийської РДА Любомира Кащука. Задіяно всі відповідні служби та здійснюються необхідні заходи щодо ліквідації даної ситуації на підприємстві.

ТзОВ «Галичина-Захід» є  сільськогосподарської компанії із 100% іноземним капіталом (уповноважена особа - Йохансен Мартин Холм, перший заступник генерального директора - Тамала Андрій Васильович).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: