• Головна
  • Новини
  • На Львівщині дефіцит робочої сили: вакансій вдвічі більше, ніж претендентів

08.04.2024, 18:30

На Львівщині дефіцит робочої сили: вакансій вдвічі більше, ніж претендентів

На Львівщині роботу шукають 4,2 тис. офіційних безробітних, тоді як у базі центру зайнятості 11 тис. вакансій

Про це повідомляють у Львівському обласному центрі зайнятості.

Станом на 1 квітня 2024 року на Львівщині допомогу потребували 4,2 тис. безробітних, а у базі вакансій ЛОЦЗ було зафіксовано 11,0 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Таким чином кількість вакансій перевищувала кількість шукачів роботи більше як у два рази.

При цьому 58% варіантів працевлаштування – для робітників, тоді як для службовців – 30%. Для тих, у кого нема спеціальної підготовки або професії, лише 12%. Водночас більшість безробітних, які шукали роботу через центр зайнятості – жінки (80,7% жінки), тоді як роботодавці часто потребують працівників спеціальностей, які традиційно вважаються чоловічими.

Середній розмір заробітної плати в актуальних станом 1 квітня 2024 року вакансіях становив 13725 грн, а середня величина допомоги з безробіття 4384 грн.

Від початку року найбільшим попитом на локальному ринку праці користувалися: кваліфіковані робітники з інструментом (25,8% вакансій), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (15,5%) та працівники сфери торгівлі та послуг (15,3%).

Соціальні послуги Львівської обласної служби зайнятості з метою пошуку роботи у першому кварталі цього року отримували 8,4 тис. безробітних. Вдалося працевлаштувати 3,8 тис. жителів області (у тому числі 2,7 тис. безробітних), 0,7 тис. осіб охопити суспільно корисними та громадськими роботами тимчасового характеру, 1,4 тис. безробітних залучити до професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. У базі даних за перший квартал було 20 тис. вакансій.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: