• Головна
  • Новини
  • На Львівщині 19-річна дівчина померла через в’ялену рибу і кальмари

07.09.2020, 16:11

На Львівщині 19-річна дівчина померла через в’ялену рибу і кальмари

19-річна Ольга Лох з Кам'янка-Бузького району померла 4 вересня. Раніше дівчина хворіла на ботулізм, від 19 серпня протягом дев'яти днів лежала у реанімації Пустомитівської центральної районної лікарні, а 28 серпня її виписали.

Вдома дівчині стало погано, вона жалілася на сильні болі в животі та слабкість, її тіло почало вкриватися синцями. У четвер, 3 вересня, Ольгу Лох госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Львові, де наступного дня вона померла, повідомляє Zaхid.net.

Зазначається, що 19 серпня до реанімації у Пустомитах госпіталізували дівчину з села Ременів, у якої діагностували ботулізм. Спершу у неї була сухість в роті та горлі, порушення зору. Згодом додалося порушення ковтання та дихання.

За словами подруги Роксолани Коваль, напередодні госпіталізації дівчина їла в’ялену рибу та кальмарів. «Оля мені казала, що їла в’ялену рибу і кальмари, які купила в місцевому магазині «Кег Пива», зараз той магазин закритий», – розповіла поддруга.

Протиботулічну сироватку для дівчини везли зі Львова. У реанімації під крапельницями Оля була дев’ять днів. Тоді лікарі розцінювали її стан як стабільно важкий, йдеться у повідомленні.

“Що мені казали купувати з ліків, я то все купувала. Потім всі лікарі в Пустомитах почали від неї відмовлятися, не хотіли вони в Пустомитах її лікувати. Якийсь лікар мене витягнув з реанімації в один день і сказав, що її ніхто не хоче лікувати. А на наступний день Олю виписали. Все. Сказали – все, що ми могли, ми вже зробили. І що я мала робити? Я забрала її додому”, – розповіла мама дівчини Марія Кулина. Зараз жінка переживає сильний стрес, тому їй важко гспілкуватися.

Вже вдома Олі стало гірше, в неї то піднімалася, то падала температура. Тіло почало вкриватися синцями. Мама звернулася до їхнього сімейного лікаря, який написав дочці скерування до обласної лікарні у Львові.

Фото: ZAXID.NET

“В дівчини з дитинства були проблеми зі здоров’ям, вона мала хворі нирки. І, по ідеї, Оля чи то в інфекційній лікарні, чи то в клінічній мала б продовжувати своє лікування. Але її виписали з Пустомит, я не знаю там тих тонкощів. Потім вони з мамою вже до мене звернулися. Дівчина мала таку зовнішню помірну блідність і я почав робити ті електронні скерування. Скерував я її 2 вересня в обласну лікарню на вулиці Чернігівській у Львові”, – розповів сімейний лікар з Ременова Ярослав Мисак.

Він також додав, що у дівчини через вроджений полікістоз нирок «не було прогнозів дожити до старості». Мати підтвердила діагноз дочки.

«В експертизі зазначено, що вона померла від цирозу печінки. Перед смертю в неї відмовили нирки і вже вода в легенях була. Той ботулізм її просто добив і прискорив її смерть», – зазначила жінка.

Підтвердити або ж спростувати взаємозв’язок ботулізму з передчасною смертю 19-річної дівчини могла б незалежна експертиза. Проте головний лікар Пустомитівської районної лікарні Іван Лабай в грубій формі відмовився коментувати випадок із 19-річною Ольгою Лох, йдеться у повідомленні.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: