• Головна
  • Новини
  • На Франківщині затримали чоловіка за нелегальне перевезення ухилянтів через кордон за 10 тисяч доларів

26.09.2024, 12:37

На Франківщині затримали чоловіка за нелегальне перевезення ухилянтів через кордон за 10 тисяч доларів

В Івано-Франківській області поліція та СБУ затримали 27-річного мешканця Коломиї, який організував незаконний маршрут для переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України. Зловмисника затримали «на гарячому» під час отримання грошей від клієнта, якого він мав вивезти з країни.

Згідно з даними слідства, коломиянин раніше не мав судимостей, але цього разу налагодив протиправну діяльність, що полягала в організації нелегального перетину кордону через важкодоступні ділянки Карпатського високогір’я та ліси в прикордонній зоні Чернівецької області. Його «послуги» оцінювались у 10 тисяч доларів США.

За задумом, маршрут пролягав через неперевірені прикордонні пункти аж до румунського кордону, і для здійснення нелегального перетину чоловік мав використовувати мотоцикл.

Зловмисник отримав гроші ввечері на одній із вулиць Коломиї, після чого його негайно затримали співробітники правоохоронних органів. Під час обшуку у затриманого було вилучено кошти, мобільний телефон та інші докази.

Правоохоронці висунули чоловіку підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Наразі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, і поліція продовжує розслідувати причетність інших осіб до організації цього нелегального каналу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: