• Головна
  • Новини
  • На Франківщині за добу троє дітей потрапили в лікарню через укуси змій

09.07.2021, 11:44

На Франківщині за добу троє дітей потрапили в лікарню через укуси змій

Впродовж 8 липня на Івано-Франківщині троє дітей потрапили в реанімацію через укуси змій. Усі перебувають у важкому стані. Про це повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Про це пише Суспільне.

Зокрема, 16-річний житель села Казанів Коршівської територіальної громади потрапив у Коломийську лікарню з діагнозом "Анафілактичний шок внаслідок укусу змії". Пізніше хлопця госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Зараз він перебуває у реанімації у важкому стані.

За праву руку змія вкусила 12-річну дівчинку з Кривого Рогу. Сталося це в селі Осмолода Перегінської ТГ. Дитину госпіталізували у реанімаційне відділення обласної дитлікарні.

Ще один травмований — 16-річний житель села Кінчаки Дубовецької ТГ. Його змія вкусила у селі на дитячому майданчику. Хлопець також перебуває у реанімаційному відділенні обласної дитячої лікарні у важкому стані.

За даними ВООЗ, щороку у світі змії кусають більше 5 мільйонів людей, серед яких від отрути помирають від 81 до 138 тисяч. Проте втричі більше потребують ампутації кінцівок чи отримують інші непоправні наслідки укусів.

В Україні змії активні з квітня до жовтня. У квітні–травні їх можна бачити найбільше, адже саме тоді у них відбувається шлюбний період. Другий пік — осінь, під час грибного сезону. Втім, навіть влітку треба бути обережним і уважним. Як діяти у випадку, коли вкусила змія, та як вміти цьому запобігати, читайте тут.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: