• Головна
  • Новини
  • На Буковині ТЦК відмовив у відстрочці чоловікові, дружина якого має інвалідність: що вирішив суд

27.05.2024, 15:01

На Буковині ТЦК відмовив у відстрочці чоловікові, дружина якого має інвалідність: що вирішив суд

Чернівецький окружний адміністративний суд зобов'язав ТЦК надати відстрочку від призову за мобілізацією буковинцю, у якого дружина має II групу інвалідності

Про це йдеться у рішенні суду.

Деталі справи

Згідно з матеріалами справи, у дружини військовозобов'язвного чоловіка - II група інвалідності. Відтак буковинець звернувся до ТЦК та СП із заявою про надання йому відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Однак там йому відмовили в оформлені відстрочки нібито через відсутність відповідних підтверджувальних документів.

Зі слів чоловіка, він подав повний перелік необхідних документів. Також він розповів, що батьки дружини проживають у іншій області та в силу віку його дружини (30 років) не повинні її утримувати.

Рішення суду

Суд вирішив позов українця задовольнили повністю. А також зобов’язав ТЦК надати чоловікові відстрочку від призову під час мобілізації.

"Позов задовольнити повністю. Визнати протиправним та скасувати рішення, оформленого протоколом комісії з надання відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, в частині що стосується відмови у наданні відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Зобов`язати прийняти рішення, яким надати відстрочку від призову за мобілізацією на підставі абз.11 ч.1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" - зазначається у рішенні суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: