• Головна
  • Новини
  • На Банковій мріють про нові міжнародні гарантії для України - на століття

23.09.2019, 12:12

На Банковій мріють про нові міжнародні гарантії для України - на століття

Команда Президента працює над ідеєю підписання багатостороннього міжнародного договору зі США, Великою Британією, Німеччиною, Францією та Китаєм про гарантії територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це повідомив помічник глави держави Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню "Лівий берег".

"У нас є ідея - зараз я говорю про це вперше - яка тепер звучить в різних переговорах, щоб врегулювання ситуації (на Донбасі - ред.) закінчилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому б взяли участь всі найбільші гравці: Сполучені Штати, Велика Британія , Німеччина, Франція, Китай, - які зафіксували б на роки, а краще на століття наш суверенітет, територіальну цілісність", - сказав Єрмак.

Водночас він нагадав, що у України вже є досвід "непрацюючих документів і гарантій", і наголосив, що як один з елементів гарантії в Україні мають з'явитися штаб-квартири міжнародних організацій.

"Пройшовши важкий, трагічний шлях, ми як країна розуміємо, яке місце в світовому співтоваристві повинна зайняти Україна. Я вважаю, це було б величезним досягненням і проривом", - додав помічник Президента.

Він також наголосив, що при укладанні угоди слід звертати увагу на пункти, які дадуть можливість відстоювати свої права, в тому числі в суді.

"Якщо підходити до міжнародного договору з такої позиції, а не для того щоб підписати гарний документ і випити потім шампанського, тоді він працюватиме", - переконаний Єрмак.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: