• Головна
  • Новини
  • NASA: Політ Crew Dragon – лише початок, далі – освоєння Місяця

03.08.2020, 11:55

NASA: Політ Crew Dragon – лише початок, далі – освоєння Місяця

В Американському космічному агентстві кажуть, що успішний політ корабля Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію вселяє оптимізм щодо наступного важливого кроку для НАСА – це подорож і робота на Місяці.

Про це розповів у Твіттері адміністратор НАСА Джим Брайденстайн:

"Сьогодні була велика перемога, але це лише початок. Програма "Артеміда" націлена на те, щоб людина повернулася на Місяць. Ми плануємо полетіти на Місяць і залишитись там. Ми збираємось навчитися, як жити і працювати там протягом тривалого часу".

Програма "Артеміда" передбачає, що НАСА до 2024 року висадить на Місяць спершу жінку, а потім чоловіка. За допомогою інноваційних технологій вони планують провести більше досліджень місячної поверхні, ніж будь-коли раніше.

Нагадаємо, космічний корабель компанії SpaceX Crew Dragon успішно приводнився у Мексиканській затоці. На його борту були астронавти Даглас Герлі та Роберт Бенкен.

30 травня компанія SpaceX Ілона Маска у співробітництві з НАСА відправила на МКС двох американських астронавтів на кораблі Crew Dragon.

Цей політ особливий тим, що вперше відбувся на космічному кораблі приватної компанії і вперше за багато років його здіснили американці, а не росіяни.

Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійшлось НАСА в 50 мільйонів доларів, у той час як "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - 90 мільйонів доларів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: