15.07.2019, 18:20

НАБУ допитало Луценка

Національне антикорупційне бюро допитало генпрокурора Юрія Луценка.

Про це генпрокурор повідомив на брифінгу, який транслював "112 Україна".

За словами генпрокурора, він був допитаний як свідок у справі про упереджену кваліфікацію дій учасника Євромайдану Івана Бубенчика.

"Анжела Стрижевська, яка на чолі нової групи прокурорів, вступила у справу, розглянула підозру і дещо змінила кваліфікацію. Підкреслюю слово "дещо". Розмови адвокатів про те, що хтось когось укрив, змінив тяжкість, – чисті бульбашки, бо і та підозра, яка була першою, і ця, яка діє до сьогодні, не змінена в частині тяжкості злочину", - розповів Луценко.

За його словами, обидві статті після зміненої підозри Стрижевської залишилися особливо тяжкими, а отже, ця зміна не могла вплинути на обрання запобіжного заходу.

"Проте пан Бубенчик і далі обґрунтовано підозрюється в особливо тяжких статтях. Дуже важливо звернути увагу адвокатів на те, що вони не скористалися ст. 56 КПК, за якою захист може оскаржити зміну підозри, вони цього не зробили. Тому підозра, яка підписана пані Стрижевською, до сьогодні в силі. Справа розслідується", - додав генпрокурор.

Водночас Луценко наголосив, що не може повідомити подробиці допиту, оскільки підписав документ про нерозголошення.

Нагадаємо, 12 лютого Генпрокуратура повідомила про підозру в убивстві співробітників "Беркуту" на Майдані кільком особам і уточнила, що тривають два провадження - за фактами вбивств і поранень міліціонерів. Івана Бубенчика правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві двох співробітників "Беркуту" 3 квітня.

Вранці 5 квітня підозру з Бубенчика було знято, а клопотання про арешт відкликано, однак того самого дня було оголошено нову підозру.

Сам Бубенчик спочатку публічно заявляв про те, що 20 лютого 2014 року під час подій Революції гідності вбив пострілами з автомата в потилицю двох правоохоронців. Він заявив, що вбиті були командирами. Рядовим бійцям, підкреслив Бубенчик, він стріляв по ногах. Пізніше він заявляв, що не вважає себе винним у вбивстві, а кримінальну справу назвав сфабрикованою.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: