• Головна
  • Новини
  • Музиканти Луганської філармонії приїхали до Львова із окупованої території - готують концерти

19.03.2022, 14:23

Музиканти Луганської філармонії приїхали до Львова із окупованої території - готують концерти

12 музикантів Луганської філармонії евакуювались із окупованої території до Львова і зараз проводять репетиції у Львівському будинку камерної і органної музики. Незабаром, разом із львівськими колегами, вони спробують дати концерт для глядачів.

Про це повідомила ресслужба ЛМР.

«Ми з Луганська і першими відчули вторгнення «руського міру». Ще у 2014 році ми були змушені поїхати з рідного міста на підконтрольну Україні територію. У 2015 році нам вдалося відновити роботу філармонії у місті Сєвєродонецьк. У 2022 році ми знову відчули на собі «любов» нашого сусіда, тому зараз ми опинилися у Львові. На жаль, не всі змогли переїхати сюди і наші музиканти є в різних регіонах України. Зараз у Львові 12 наших музикантів з 60 і весь час у цьому місті ми долучаємось до різних волонтерських ініціатив.

Я дуже дякую львівським музикантам за підтримку у цей важкий час. Вони допомогли нам і з помешканням, і репетиційною базою. Зараз ми по-трошки відновлюємо наші репетиції в Львівському органному залі: ми зробили невеликі ансамблі і почали брати до рук музичні інструменти. Ми об’єднуємось із львівськими колегами і готуємось виступати для глядачів», – розповів Ігор Шаповалов, директор Луганської філармонії.

«В перший день війни мені подзвонив Ігор і ми одразу ж відгукнулись їм допомогти. Ми намагаємось підтримати колег всім, чим можна, бо розуміємо, треба підтримувати українську культуру. Ми знаємо, що російський культурний фронт у всьому світі дуже агресивно ставиться до України. І яким би складним не був час, ми завжди повинні працювати і розповсюджувати нашу культуру. Зараз артисти Луганської філармонії проводять репетиції і готуються показати свою творчість на сцені, а ми цьому всіляко сприяємо», – зазначив Іван Остапович, керівник управління культури Львова.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: