• Головна
  • Новини
  • Музей літаків Другої світової війни хочуть створити на Львівщині

19.07.2020, 19:28

Музей літаків Другої світової війни хочуть створити на Львівщині

Андрій Риштун планує зробити музей літаків Другої світової війни. Деталі збирає разом з пошукової групою у тих місцях, де впали літаки.

На своєму подвір'ї у селі Хоросно Андрій Риштун зберігає частини з 10 літаків часів Другої світової війни, пише Суспільне.

Музей частин літаків Другої світової війни хочуть створити на Львівщині

Також у колекції львів'янина є і двигун від військово-транспортного літака Junkers Ju 52. Його знайшли на горі Хом, приблизно місяць тому.

Музей частин літаків Другої світової війни хочуть створити на Львівщині

"Це один з найбільш поширених літаків на війні і ще досі вони літають. Вони мають такий історичний флот. Це був, як не дивно 1943 рік, його ніхто не збивав, він швидше всього просто зачепився за вершину", — каже колекціонер деталей літаків Андрій Риштун.

У будинку Андрій зберігає найцінніші знахідки. Частини літака чоловік збирає разом з пошуковою командою вже два роки. За цей час здійснили 9 таких походів, всі пригоди описали у книзі. Однією з перших знахідок був годинник пілота.

Музей частин літаків Другої світової війни хочуть створити на Львівщині

Андрій Риштун розповідає, що вже має матеріал для наступної книги, її планують зробити у два рази товстішою, адже у ній буде ще більше історій.

"Це є частина нашої історії, якби там не було. Це є просто поле, але ти розумієш, що на цьому полі загинули люди, їх боліло. Може це були німецькі воїни, але поставити мінімальну табличку, щоб там як мінімум шашлики не смажили, це є добра ідея", — додає Андрій Риштун.

Музей літаків Другої світової війни Андрій Риштун планує облаштувати неподалік свого будинку у селі Хоросно. Всі деталі розмістять під спеціальним куполом, відкриття планують у грудні цього року.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: