22.08.2021, 17:29

Монтаж газопроводу Nord Stream 2 в водах Данії завершився

Процес прокладки труб другої нитки російського газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні Данії завершився.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє система позиціонування суден  MarineTraffic .

Згідно з даними системи, процес був закінчений 22 серпня. Російське трубоукладальне судно "Fortuna" перетнуло кордон датської виключної економічної зони поруч з Померанской бухтою.

Як повідомлялося, в липні США і Німеччина досягли угоди про врегулювання спору з будівництва газопроводу "Північний потік-2". Домовленість передбачає, що Вашингтон відмовляється від намірів ввести санкції для учасників проекту "Nord Stream 2", проте можливість санкцій ЄС для Москви зберігається, якщо РФ буде використовувати газопровід як інструмент енергетичного тиску. В угоді також йдеться про намір зберегти транзит газу через Україну. Німеччина обіцяла скористатися всіма важелями, щоб переконати Москву продовжити термін угоди про транзит газу через Україну, який закінчується в кінці 2024 року.

Nord Stream 2 - російський газопровід, який будується в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проекту є ВАТ «Газпром».
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: