• Головна
  • Новини
  • Монобільшість і керівництво Ради роблять спроби почути інших депутатів, - Цимбалюк

25.09.2019, 20:02

Монобільшість і керівництво Ради роблять спроби почути інших депутатів, - Цимбалюк

Народний депутат України від партії «ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк вважає, що монобільшість і керівництво парламенту роблять спроби почути інших депутатів. Про це він заявив у Львівському прес-клубі під час прес-конференції на тему «Головні порушення законодавства у новій Верховній Раді: політична доцільність чи правовий безкрай?». 

Михайло Цимбалюк наголосив, що вперше маємо ситуацію, коли лишень одна політична сила створила монобільшість, однак поки що рано говорити добре це чи погано.

За його словами, з одного погляду, позитив у тому, що політична сила, яка здобула переважну більшість, не має потреби запрошувати когось в коаліцію, не триває поділ портфелів, а відтак і відповідальності. А значить, не буде спокуси, шукаюти крайніх у разі чогось. "Не укладаються ті угоди, які потім хтось не виконує. Це позитив. Як воно спрацює для держави – покаже час. Дуже хочеться, щоб був позитив», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Водночас він додав, що є й інший бік оцієї конфігурації, коли у ВРУ панує монобільшість. Йдеться про те, що депутатів інших франкцій також обрав народ, і вони мають право бути почутими і брати участь у формуванні порядку денного.

Михайло Цимбалюк розповів, що на одній  з погоджувальних рад лідерів парламентських фракцій, комітетів і груп заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв одразу чітко заявив, що коли важливі пропозиції і законопроекти не будуть виноситись на розгляд Ради, то фракція не буде брати уачсті у такій роботі.

«І це стало першою проблемою, коли нардеп від нашої фракції Сергій Соболєв на погоджувальній раді поставив питання руба. Або розглядаєте законопроекти, які є потрібні, або ми не беремо участі у роботі цього парламенту. Було досягнуто домовленості і після цього у комітетах почали розглядати наші законопроекти. Це свідчить про те, що монобільшість і керівництво парламенту роблять спроби почути інших депутатів», – зазначив Михайло Цимбалюк..

Народний депутат додав, що цілком можна прийняти і зрозуміти те, що депутати «Слуги народу» нині у турбо режимі приймають закони, аби продемонструвати своєму виборцю, що вони виконують взяті обіцянки. Однак важливо, щоб під час цього поза увагою не залишались багато важливих, насамперед соціальних питань. Зокрема, в проекті держбюджету-2019 і далі консервується бідність в країні.

Політик наголосив на тому, що у бюджеті наступного року передбачена мізерна мінімальна пенсія (на рівні 1669 грн), яка до того ж залишається мешою за мінімальний прожитковий рівень (2027 грн). Хоча обіцяно було зовсім інше.   

Також Михайло Цимбалюк підкреслив, що «Батьківщина» нині не є в опозиції до більшості, бо, власне, допомагає владі приймати закони в інтересах українського суспільства.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: