30.06.2021, 17:39

Міжнародний туризм не відновиться до 2023 року - ООН

Стагнація в міжнародному туризмі триватиме і цього року, прогнозують в ООН. Збитки галузі складуть до 4 трильйонів доларів за два роки.

Цього року міжнародний туризм перебуватиме в стагнації, за винятком деяких західних ринків. Збитки туристичної галузі у світі за підсумками 2020 року склали 2,4 трильйона доларів, а за підсумками двох років - 2020-2021 - очікуються на рівні 4 трильйонів доларів, йдеться в дослідженні ООН, оприлюдненому в середу, 30 червня, передає DW.

Як очікують експерти, повністю туристична галузь відновиться не раніше 2023 року. Ключовими чинниками при цьому будуть вакцинація від коронавірусу та відповідні сертифікати, вважають в ООН.

У 2020 році кількість туристів впала на 73 відсотки порівняно з допандемічним 2019 роком. Це завдало туризму та суміжним галузям збитки, які оцінюють у 2,4 трильйона доларів, ідеться в спільному звіті Конференції ООН з торгівлі та розвитку (UNCTAD) та Всесвітньої туристичної організації (UNWTO).

"Прогноз на цей рік не виглядає набагато кращим", - заначив представник Конференції Ральф Петерс. "Перші три місяці були знову поганими... Є очікування певного відновлення в другій половині року, принаймні певною мірою в Північній Америці та Європі", - зазначив він.

У дослідженні згадуються три сценарії розвитку подій на 2021 рік, котрі передбачають скорочення туристичного потоку на 63-75 відсотків порівняно з допандемічними показниками. Це означатиме збитки для галузі від 1,7 трильйона до 2,4 трильйона доларів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: