• Головна
  • Новини
  • Михайло Цимбалюк: У бюджеті-2023 закладено майже 60 млрд грн на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб

28.11.2022, 14:20

Михайло Цимбалюк: У бюджеті-2023 закладено майже 60 млрд грн на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб

Україна вже витратила на підтримку внутрішньо переміщених осіб понад 42 мільярди гривень.

– Під час зміни фактичного місця проживання внутрішньо переміщена особа повинна стати на облік за новим місцем проживання, повідомити орган соціального захисту населення про переміщення на інше місце або про повернення до постійного місця проживання. Для продовження виплат орган соціального захисту населення за новим місцем проживання робить запит до відповідного органу за попереднім місцем проживання,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Він додав, що  перебування переселенця за фактичним місцем вибірково перевіряється територіальними органами Національної соціальної сервісної служби.

– Якщо ВПО відсутня за місцем де вона стала на облік, посадова особа зазначеної служби робить запис в акті та залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до структурного підрозділу з питань соцзахисту за місцем перебування на обліку для проходження ідентифікації. Якщо протягом 10 календарних днів внутрішньо переміщена особа не з'явилася до підрозділу, приймається рішення про припинення виплати допомоги на проживання з наступного місяця. У разі, якщо особа, яка має право на виплату, стає на облік ВПО за місцем фактичного проживання, виплата поновлюється,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Усі ВПО, які до 30 квітня зверталися для оформлення виплат від держави, мають право на отримання всієї накопиченої суми грошової допомоги. ВПО, які вчасно подали заявки через застосунок «Дія», але з технічних причин її так і не отримали, можуть повторно подати заявку до 1 грудня.

– Для того, щоб повторно податися на отримання виплат, внутрішньо переміщена особа має особисто прийти до органу соцзахисту й повторно написати заяву. Є опція надсилання її поштою Повторну заяву уповноважені органи мають прийняти в будь-якому разі, навіть якщо людина не може підтвердити її подання до 30 квітня. Зазначу, що у бюджеті-2023 закладено майже 60 млрд грн на соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб, щоб максимально покрити всі потреби людей, що постраждали внаслідок війни,  підсумував політик. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: