• Головна
  • Новини
  • Михайло Цимбалюк: «Монобільшість» небезпечно хитрує з ФОПами

01.02.2022, 08:38

Михайло Цимбалюк: «Монобільшість» небезпечно хитрує з ФОПами

"31 січня на погоджувальній раді Верховної Ради України «слуги» виступили з ініціативою зняти з порядку денного засідання законопроект щодо зниження штрафів для ФОПів (№6561). Що прикметно ініціаторами цієї законодавчої ініціативи були саме народні депутати від «монобільшості». Тут напрошується лише один висновок – минулого тижня представникам малого та середнього бізнесу пообіцяли поступки, аби зменшити суспільне невдоволення, а нині вже відмотують сказане і написане".

Про це у ФБ пише народний депутат від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк. 

І далі: "Так, з 1 січня в Україні набув чинності закон, згідно з яким для ФОПів стало обов’язковим використання касових апаратів, що проводять розрахункові операції. Проте підприємці чомусь не поспішають витрачати на них кошти.

З одного боку запровадження касових апаратів допоможе вивести приховані доходи із тіні і наповнювати бюджет, а з іншого – це тотальна фіскалізація, яка в майбутньому може знищити малий бізнес та систему спрощеного оподаткування.

Якщо ґрунтовніше вивчити це питання, то варто наголосити, що обслуговування класичного касового апарату коштує близько 500 гривень на місяць, програмне РРО – 150-200 грн. Хоча тим, хто хоче надавати своїм покупцям не лише електронний, але й паперовий чек, доведеться ще й мати термопринтер за близько 1 тис. грн".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: