• Головна
  • Новини
  • Митні платежі у вересні збільшилися на 1,2 млрд грн попри зниження імпорту — Держмитслужба

06.10.2024, 12:36

Митні платежі у вересні збільшилися на 1,2 млрд грн попри зниження імпорту — Держмитслужба

У вересні 2024 року до Державного бюджету України надійшло 52,3 млрд грн митних платежів, що на 1,2 млрд грн більше, ніж у попередньому місяці.

Про це повідомила Державна митна служба України, зазначивши, що зростання надходжень стало можливим завдяки стабільності функціонування українського бізнесу.

«У вересні бюджет отримав 52,3 млрд грн митних платежів. Завдяки стабільності функціонування українського бізнесу в порівнянні з попереднім місяцем перерахування до бюджету збільшилися на 1,2 млрд гривень», — йдеться у повідомленні.

За даними служби, індикативний показник надходжень за вересень виконано на 86,9%. Загалом за 9 місяців 2024 року Держмитслужба забезпечила надходження 432,2 млрд грн, що дозволило додатково перерахувати до бюджету 4,1 млрд грн.

Однак, згідно з розрахунками Міністерства економіки України, до кінця року очікується зменшення імпорту, що прямо вплине на обсяги митних платежів. У вересні обʼєми оподаткованого імпорту знизилися на 11% у порівнянні з серпнем, що складає 2,3 млн тонн. Найбільше скоротився імпорт природного газу (на 58%), прокату плоского (на 51%) та нафтопродуктів (на 26%).

Серед чинників, що вплинули на бюджетні надходження, було також збільшення обсягів пільг зі сплати митних платежів до 18,7 млрд грн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: