• Головна
  • Новини
  • Мінські угоди є ганебними і без нових доповнень від Путіна - Яременко

09.09.2019, 11:11

Мінські угоди є ганебними і без нових доповнень від Путіна - Яременко

Голова комітету Ради із зовнішньої політики, депутат від фракції «Слуга народу» Богдан Яременко назвав Мінські угоди "ганебними", але визнав, що зараз Україна не може повністю відмовитися від них.

Про це Яременко заявив у інтерв’ю ТСН.

"Як на мене, це домовленості, які є частковою капітуляцією нашої держави. Це ганебні домовленості, які не принесли миру. Але відмовитися від них ми не можемо", — сказав депутат.

Яременко також зазначив, що Росія наполягає не лише на виконанні Мінських угод, але й наполягає на виконанні низки умов, не прописаних там. "Відвести війська у трьох місцях, погодити «формулу Штайнмаєра» — це вже перегляд домовленостей", — сказав він.

Підтвердженням вказаних вимог Росії стала телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном 8 вересня, під час якої Путін вкотре заявив, що для проведення зустрічі лідерів «нормандської четвірки» необхідно виконати домовленості з попередньої зустрічі — відвести війська у трьох місцях і погодити «формулу Штайнмаєра».

Раніше стало відомо, що Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон планують організувати саміт у «нормандському форматі». Макрон заявив, що зустріч відбудеться у вересні.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: