• Головна
  • Новини
  • Міністром економіки призначили топменеджера Бахматюка

17.03.2020, 11:33

Міністром економіки призначили топменеджера Бахматюка

Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідну постанову на позачерговому засіданні парламенту підтримали 243 народних депутати.

Ігор Петрашко – заступник генерального директора агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка . За даними офіційного сайту Ukrlandfarming, закінчив Львівський національний політехнічний університет, має ступінь бакалавра бізнес-адміністрування. 2001-го року отримав диплом MBA - бізнес-школи при університеті Вандербільта (США).

З 2007-го по 2013 рік Петрашко працював в інвестиційній компанії «Трійка Діалог Україна», де очолював інвестиційно-банківське управління і був керуючим директором, а потім став на чолі Департаменту корпоративного бізнесу в АТ «СБЕРБАНК РОССИИ».

У 2004–2007 роках працював у московському, а пізніше в київському представництві компанії Ernst & Young, де керував групою з надання консультаційних послуг щодо угод і був партнером.

З 2002-го по 2004-й рік Ігор Петрашко був старшим консультантом компанії GlobalSpec (США) – головного постачальника послуг у галузі інтернет-пошуку й онлайн-реклами для компаній промислового і науково-технічного сектору, де відповідав за стратегічне планування і корпоративні фінанси. З 2001-го по 2002-ий рік працював із продуктами й активами в енергетичній сфері у складі групи структурування угод компанії Enron.

Свою кар’єру Петрашко почав 1996-го року як консультант із корпоративної реструктуризації в консорціумі компаній під егідою TACIS (Україна), де працював до 1999 року.

За Петрашка у Раді голосували нардепи "Слуги народу", депутатські групи "Довіра" та "За майбутнє" і позафракційні парламентарі. Проти голосували "Європейська солідарність", "ОПЗЖ".  "Батьківщина" та "Голос" – утрималися, пише УП

Після голосування Петрашко склав присягу міністра.

Кандидатуру Петрашка за засіданні представив прем'єр Денис Шмигаль.

Нардеп від "Євросолідарності" Ніна Южаніна зазначила, що Петрашко погано підготувався до виступу у Раді. Зокрема, він не представив свій економічний план. 

За словами Петрашка, Україна і світ зараз входить у дуже важку економічну ситуацію у зв’язку з коронавірусом.

Пряма мова Петрашка: "Це перший раз, коли світова криза спричинена не фінансовими факторами, а є промислова і сервісна. Ми будемо очікувати, що Україна і Євросоюз, і США постраждають. В першу чергу виробництво. Пріоритетні зараз два напрямки в економіці:

  1. Підтримати і збалансувати українського виробника, коли ринки будуть закриватися. Важливо допомогти тим бізнесам, які мають виробництво.
  2. Створити фундаментальні умови, щоб український бізнес в Україні відчував себе добре".
 
Як голосували за призначення Петрашка

Нагадаємо, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства уряду Олексія Гончарука Тимофій Милованов не погодився залишатись у новому уряді оскільки вважає, що зробив усе від себе залежне.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: