• Головна
  • Новини
  • Міністр обіцяє допомогти кандидату в мери Києва від «Слуги народу»

09.06.2020, 15:11

Міністр обіцяє допомогти кандидату в мери Києва від «Слуги народу»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко має намір допомагати, зокрема порадами, тому, кого партія "Слуга народу" визначить кандидатом в мери Києва.

Про це сказав в інтерв’ю ЛБ.

"Це буде робота тих, хто піде на вибори. Чим зможу – допоможу. Порадами, просуванням закону про столицю. Які будуть меседжі, з якими гаслами вони підуть, має вирішувати партія. Мені здається, що одна з найкращих програм – це той самий закон про столицю. Там є все – і про екологію, і про інфраструктуру, і про необхідність контролю за виконавчою гілкою влади, чіткі повноваження мера, чіткі повноваження районних органів влади. Є багато речей, пов’язаних із контролем за фінансами, проведення за прозорими процедурами рішень стосовно забудови, від якої вже зуби болять. Принцип, закладений в законі, говорить про те, що є, з одного боку, сильний головний архітектор, але він не дає дозволів", - сказав Ткаченко.

Очевидно, додав він, що оголошені праймеріз в той чи інший спосіб мають відбутися. "Якщо будуть якісь зустрічі з цього приводу в партії, я братиму в них участь", - запевнив міністр.

Він нагадав про те, що вже троє представників цієї політичної сили оголосили про намір узяти участь у праймеріз – Тищенко, Дубінський і Качура.

"Мені здається, це має бути той, хто зможе перемогти діючого мера і сприяти тому, щоб фракція "Слуги народу" в Київраді була найбільшою і найвпливовішою", - сказав Ткаченко.

Нагадаємо, народні депутати із фракції партії "Слуга народу" 19 травня звернулися до Президента з проханням ініціювати проведення праймеріз серед потенційних кандидатів на посаду Київського міського голови від партії "Слуга народу". Про наміри участі в праймеріз вже оголосили народні депутати від "Слуги народу" - Олександр Дубінський, Олександр Ткаченко, Олександр Качура, Микола Тищенко та Ірина Верещук.

Згідно з Конституцією України, чергові місцеві вибори в державі мають відбутися 25 жовтня цього року.

4 червня 2020 року Ткаченко був призначений на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: