• Головна
  • Новини
  • Мінімальноінвазивна кардіохірургія стає більш доступною для пацієнта

05.04.2024, 19:28

Мінімальноінвазивна кардіохірургія стає більш доступною для пацієнта

На даний час мінімальноінвазивна кардіохірургія стає більш доступною для пацієнта. Це видається неймовірним, але більшість кардіохірургічних операцій можна зробити через невеликий розріз між ребрами.

Такий підхід дозволяє пацієнтам швидко одужати, не обмежує рухову активність після операції, дає можливість значно скоротити реабілітаційний період. Це надважливо для літніх пацієнтів, які «накопичили» багато супутніх хвороб.

У Львівському обласному кардіоцентрі на вул.Кульпарківській, 35 цей метод широко використовують при операціях на серцевих клапанах, аорто-коронарному шунтуванні та патології аорти.

Від початку 2024 року у КНП ЛОР "Львівський обласний клінічний лікувально-діагностичний кардіологічний центр" виконано 12 операцій на клапанах серця з міжреберних розрізів довжиною 5-6 см.  Двом з цих пацієнтів було імплантовано безшовні протези клапанів швидкого розгортання, які дають можливість імплантувати новий клапан за 10-15 хвилин та уникнути накладання десятків швів. Це зменшує час операції та ризики після хірургічного втручання, що в свою чергу сприяє швидшому відновленню та поверненню до нормального життя.

Такий підхід вкрай важливий як для літніх людей, які страждають від кількох захворювань одночасно, так і для молодих пацієнтів, яким важлива естетика та відсутність рубців.

Застосування таких протезів є великою рідкістю в Україні. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: