• Головна
  • Новини
  • Мінекономіки доручили регулювати трудову міграцію українців

18.09.2019, 19:53

Мінекономіки доручили регулювати трудову міграцію українців

Кабінет міністрів України ухвалив рішення уповноважити Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства здійснювати регулювання трудової міграції українців.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив під час засідання 18 вересня 2019 року, передає прес-служба уряду, пише Громадське.

«Уряд схвалив законопроєкт, який уповноважує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на формування державної політики у сфері праці, зокрема щодо зайнятості населення, професійного навчання та професійного розвитку працівників, регулювання трудової міграції громадян України», — повідомляє прес-служба уряду.

Водночас там не уточнюють, яким чином буде здійснюватися регулювання трудової міграції та як воно вплине звичайних громадян.

Раніше в уряді підрахували, що кожен 5-й українець працездатного віку перебуває на заробітках. Також повідомлялось, що 80% нелегальних трудових мігрантів у Чехії — українці.

Нагадаємо, що у Польщі раніше повідомляли, що 25% всіх українських заробітчан до 2020 року можуть переїхати до західніших країн Європи — Чехії та Німеччини.

Раніше повідомлялось, що українці працюють на 20% всіх польських компаній, а близько 450 тисяч українців сплачують у Польщі соціальні внески.

Зазначимо, що за даними Світового банку обсяги переказів українських трудових мігрантів до України на рівні 14 мільярдів доларів. За оцінками Національного банку вони у 2018 році склали 10,88 мільярда доларів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: