24.11.2021, 16:23

Кабмін змінює правила карантину для «жовтої» зони

Кабінет міністрів затвердив зміни до умов адаптивного карантину в Україні, які стосуються правил роботи установ і закладів в «жовтій» зоні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 24 листопада, передає Фінансовий клуб.

«Сьогодні затвердимо зміну умов адаптивного карантину, яким буде посилено вимоги щодо вакцинації у «жовтих» зонах карантину. Бізнеси та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифікату чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів», - наголосив він.

Уряд також скорочує термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів у чотири рази – до 30 днів замість 120 днів.

«Також змінено термін дії «жовтого» COVID-сертифіката, який підтверджував проведення як мінімум одного щеплення. Тепер він становитиме 30 днів, раніше він був дійсним 120 днів», - зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Сертифікати необхідно зчитувати через додаток «Дія», а не лише перевіряти візуально їхню наявність. Штраф за недотримання правил становить від 34 тис. до 170 тисяч грн.

20 вересня уряд подовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2021 року та спростив норми верифікації вакцинації при встановленні жовтого та червоного рівнів епіднебезпеки.

Раніше COVID-сертифікат – зелений або жовтий – вимагався лише у «червоній зоні».

Кабмін змінив карантинні правила, згідно яким вакциновані українці за наявності COVID-сертифікатів отримують привілеї при посиленні обмежень у «жовтих» і «червоних» зонах.

Повністю вакциновані від COVID-19 українці отримають по 1 тис. грн на віртуальні платіжні картки через сервіс «Дія». Кошти можна буде витратити на квитки в кінотеатр, театр, концерт, заняття спортом, подорожі по Україні потягом або літаком з 19 грудня впродовж 12 місяців. Гроші зможуть отримати всі щеплені громадяни незалежно від того, коли вони пройшли повний курс вакцинації.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: