• Головна
  • Новини
  • Менеджера підприємства, яке ремонтує автомобілі для ЗСУ, засудили за нелегальне переправлення чоловіків через кордон

24.09.2024, 18:19

Менеджера підприємства, яке ремонтує автомобілі для ЗСУ, засудили за нелегальне переправлення чоловіків через кордон

За даними слідства, він разом зі спільниками вносив дані ухилянтів у систему "Шлях", що дозволяло їм виїжджати з країни.

В Івано-Франківську міський суд виніс вирок чоловікові, який нелегально переправляв військовозобов’язаних за межі України під виглядом водіїв-перевізників. Обвинувачений працював менеджером в компанії, яка постачає запчастини для військових автомобілів та здійснює їх ремонт для Збройних сил України

Згідно з вироком суду, менеджер діяв за вказівкою організатора схеми та знайомого, який допомагав йому координувати виїзди військовозобов'язаних. Чоловіків оформлювали як водіїв-перевізників через кілька підприємств, після чого вони могли перетнути кордон через пункти пропуску “Краківець”, “Шегині” та “Красноїльськ”. За ці "послуги" брали від 2 до 3,5 тисяч доларів США з кожного клієнта.

З вересня 2022 року по січень 2023 року менеджер допоміг щонайменше 15 чоловікам уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Він також давав поради, як правильно поводитися під час перетину кордону, та сам супроводжував деяких з них.

Суд визнав його винним за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, що передбачає незаконне переправлення осіб через державний кордон. Покарання — п’ять років позбавлення волі. Проте, через визнання провини та внесення 150 тисяч гривень на допомогу Силам оборони України, суд звільнив його від основного покарання, замінивши його на трирічний іспитовий термін. Засудженого зобов’язали періодично реєструватися, не виїжджати за межі України та повідомляти про зміну місця проживання або роботи.

Вирок набуде чинності після закінчення терміну подання апеляційної скарги.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: