• Головна
  • Новини
  • Мазур: У моїй справі проходять і Яценюк, і брати Тягнибоки та Ярош

11.11.2019, 11:11

Мазур: У моїй справі проходять і Яценюк, і брати Тягнибоки та Ярош

Росія свого часу включила до розшуку в одній справі з Ігорем Мазуром і незрячого керівника УНА-УНСО, й особу, якій під час війн на Кавказі було 3,5 років.

Про це розповів у Любліні під час спільної з генконсулом пресконференції працівник Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини, ветеран АТО Ігор Мазур ("Тополя").

“Інтерпол, який раніше не ставив нас у чорний список, тих, хто на Кавказі десь висвітлював ті злочини, які робила російська армія як в Грузії, так і в Чечні, то зараз Інтерпол включив нас у розшук. Не виключаю, що крім мене й інші можуть бути у списку. Воно трошки смішно, якби не було так грішно. У тій справі, в якій проходжу я, проходить і Арсеній Яценюк, проходять брати Тягнибоки, Ярош і ще там десь є п’ятеро хлопців.

Раніше у цій справі проходив Микола Карп’юк і Станіслав Клих, які ніколи не були в Чечні, але це не було важливо для російського правосуддя в лапках. Ця справа робилася людьми, які неадекватно оцінювали роки народження, стан здоров’я людей. Бо в цій справі навіть деякий час проходив пан Юрій Шухевич, який сліпий, але оскільки він входить до керівництва УНА-УНСО, то його теж як бойовика включили у цю справу, і Ярослава Лагнюка, це наш голова виконкому, якому на той час було 3,5 роки, так само включили у цій справі, тобто, що він теж закатував там 10 росіян, що він брав участь у бойових діях”, - розповів Мазур.

Він зауважив, що різні міжнародні структури починають занадто суворо підходити до українців, згадав справу нацгвардійця Віталія Марківа, і як вона закінчилася в Італії, а також те, що Рада Європи приймала російську делегацію.

“На жаль ми бачимо, - додав Мазур, - що стара Європа зараз починає домовлятися з Росією, як Франція, Німеччина, так і Італія, Іспанія. Країни Прибалтики і Польща — це наші найближчі союзники, і ми чудово розуміємо, що тільки об’єднавши наші зусилля, ми можемо протистояти окупантам”.

Як раніше повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, ветерана АТО Ігоря Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, і на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він буде проживати в Генконсульстві України.

Сьогодні зранку Мазура доправили у відділ Окружної прокуратури польського Холма для допиту.

Нагадаємо, працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі на підставі запиту Росії в Інтерпол.

За інформацією Мінветеранів, до Польщі він їхав на запрошення польського ексвіцеспікера.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: