15.09.2019, 19:17

Марш рівності у Харкові закидали яйцями та сміттям

Колона KharkivPride, наприкінці акції заблокована опонентами, залишила площу Свободи під охороною поліції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, заплановану ходу по Сумській вулиці до площі Конституції учасники Маршу так і не здійснили: з міркувань безпеки вирішено було обмежитися площею Свободи.

Не менш як дві тисячі учасників KharkivPride під охороною поліції розгорнулися на площі Свободи в сторону університету імені Каразіна і попрямували до автобусів, які їх чекали. Учасники ходи також могли виїхати зі станції метро "Держпром" та зі станції метро "Університет", закритої на початку акції.

За словами офіцера поліції, противники KharkivPride заблокували колону і поводились досить агресивно. Між ними і колоною знаходилися посилені наряди поліції, але, незважаючи на це, з боку противників у колону летіли сирі яйця, сміття, предмети, загорнуті в папір.

"Були чутки, що це можуть бути екскременти, але вони не підтвердилися. Поліція одразу припиняє агресивні дії на місці, хоча ніхто не затриманий", - сказав представник правоохоронних органів.

На площі Свободи і після акції залишалося близько двохсот активістів організацій "Фрайкор" і "Традиція і порядок". Вони тримали в руках прапори України і чорно-червоні полотнища. Деякі активісти були в білих масках, що, за їхніми словами, символізує вірність позиції без вказівки на особистості.

Кілька активістів "Фрайкору" наздогнали в саду Шевченка, що поруч з площею Свободи, хлопця, який нібито йшов у колоні "ХарківПрайд", збили його з ніг і били кулаками і ногами. Правоохоронці припинили конфлікт. Вони супроводили хлопця в сторону метро, а кількох активістів відвели в інший бік для розмови, стосовно одного з них складають протокол.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: