• Головна
  • Новини
  • Макрон поговорив з Путіним та узгодив декілька пунктів щодо України

20.02.2022, 21:33

Макрон поговорив з Путіним та узгодив декілька пунктів щодо України

Президент Франції Емманюель Макрон 20 лютого поговорив телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним. Вони узгодили декілька пунктів, які мають сприяти деескалації ситуації щодо України.

Про це повідомив Єлисейський палац, передає Громадське.

Так, Макрон домовився з Путіним про таке:

  • відновити роботу в межах «нормандського формату» на основі переговорів і пропозицій, зроблених Україною за останні дні;
  • розпочати інтенсивну роботу для того, щоб протягом найближчих годин провести засідання Тристоронньої контактної групи. Під час засідання узгодити зобов'язання щодо припинення вогню на лінії зіткнення;
  • сприяти дипломатичному розв'язанню загострення російсько-української війни. Вести ці дипломатичні перемовини із залученням усіх зацікавлених сторін (країн Заходу, росіян та українців). Під час перемовин сприяти визначенню нового порядку миру та безпеки в Європі.

У Єлисейському палаці запевняють, що Макрон і Путін взяли на себе зобов'язання запобігати ескалації та сприяти миру.

Російська загроза

За останніми даними Міноборони, біля кордонів України перебувають близько 149 тисяч російських військ. А за даними США, їх там від 169 до 190 тисяч. В українській та американській розвідці казали, що Росія готується до можливої повномасштабної атаки на Україну.

Упродовж останніх кількох днів значно збільшилася кількість обстрілів з боку бойовиків на Донбасі. Лише протягом 19 лютого окупаційні сили 136 разів порушили режим тиші, зокрема використовуючи заборонене озброєння. Хоча до загострення зазвичай за добу бувало менш ніж 10 таких порушень.

Крім того, 18 лютого ватажки бойовиків «Л/ДНР» оголосили про масову евакуацію людей на територію Росії, а згодом і про масову мобілізацію. У самопроголошеній «ДНР» такий крок пояснили нібито загрозою з боку України.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що Росія готує теракти на окупованих територіях Донбасу, жертвами яких мають стати мирні жителі. Москва прагне використати це як привід для звинувачення України та введення регулярних підрозділів збройних сил РФ під виглядом «миротворців».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: