• Головна
  • Новини
  • Майже 400 волинських гірників досі на простої через аварію на шахті

10.04.2021, 10:23

Майже 400 волинських гірників досі на простої через аварію на шахті

Після аварії з кліттю на шахті №9 ще не відновили видобуток вугілля. На простої нині майже чотири сотні гірників. П'ятеро шахтарів – досі у лікарні.

9 квітня у Нововолинській райлікарні прооперували одного з травмованих. Напередодні медики провели оперативні втручання ще двом гірникам. З п'яти травмованих, лише один гірник не потребує оперативного втручання, – розповів Суспільному лікар-травматолог Тарас Родзь.

Один з травмованих гірників Андрій Огороднічук розповів: аварія трапилася миттєво, спершу ніхто не міг зрозуміти, що відбулося. Під час безконтрольного спуску кліті чоловік зламав обидві гомілки.

"Для нас це рутина. Як ви сідаєте в маршрутку і їдете до місця роботи, а ми в той ліфт по-вашому, по-нашому кліть або ствол, опускаємось і потім ідемо ще 2 км до нашого місця роботи. Товщина нашої останньої лави 50 см. Ми працюємо там лежачі усі, на ліктях і на колінах", – розповідає про щоденні умови праці гірник.

Зі слів лікаря, травмовані шахтарі зможуть повернутися до роботи не раніше, як за шість місяців. Колеги гірників нині теж не працюють. З 4 квітня гірники припинили видобувати вугілля.

Кліть, у якій травмувалося 11 шахтарів – опечатана. "Спуск нею відновиться тільки після закінчення розслідування і усунення неполадок, якщо такі будуть виявлені", – каже виконувач обов'язків головного механіка шахти Руслан Рудь.

Причини аварії з'ясовує державна комісія. Шахта нині працює лише в аварійному режимі. До завершення слідства гірники не можуть відновити видобуток вугілля.

Як розповів Суспільному виконувач обов’язків головного інженера шахти Сергій Кущ, після аварії з кліттю, одного працівника відсторонили від роботи. Кого саме – не уточнює.

Нагадаємо, 4 квітня, орієнтовно о 20:00 на шахті №9 кабіна ліфту, який спускав гірників під землю, на великій швидкості опустилася на забій. Внаслідок аварії до лікарні ушпиталили дев'ятьох гірників. Всього у кліті під землю спускалися 11 гірників.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: