• Головна
  • Новини
  • Майданчик для вертольотів біля лікарні швидкої допомоги у Львові - оголошено конкурс

18.01.2021, 20:22

Майданчик для вертольотів біля лікарні швидкої допомоги у Львові - оголошено конкурс

У Львові оголосили тендер на будівництво злітно-посадкового майданчика для вертольотів. Там базуватимуться екіпажі, які вилітатимуть для надання екстренної медичної допомоги. Інформацію про тендер опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro.

Про це пише Суспільне

Аукціон відбудеться 29 січня. Оголошена вартість злітно-посадкового майданчика — понад 19,5 мільйонів гривень.

Майданчик збудують поблизу Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, що на вулиці І. Миколайчука, 9. Побудувати об'єкт планують до 31 грудня 2021 року.

Як відомо, у Львові планують запустити пілотний проєкт із аеромедичної евакуації.

Він передбачає створення спеціальних медичних бригад та екіпажів, які вилітатимуть на вертольотах для надання невідкладної медичної допомоги.

Проєкт охоплюватиме увесь Карпатський регіон та окремі області Західної України.

Аеромедичну евакуацію будуть надавати у випадках масових уражень, стихійних лих та якщо пацієнти отримали травму внаслідок утоплення, падіння з висоти, сходження снігової лавини, зсуву ґрунту чи ДТП, а також невідкладним хворим.

Нагадаємо, у липні цього року мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у Львівській лікарні швидкої допомоги облаштують вертолітний майданчик.

«Відзначу, що нам дали погодження служби авіації, щоб зробити вертолітний майданчик в лікарні швидкої допомоги. Це дасть можливість, маючи гелікоптер, достатньо оперативно доставляти хворих в лікарню з будь-яких точок Львівської області. А в разі потреби — навіть забрати хворих з інших міст. Це ознака європейського столичного міста», — повідомив Андрій Садовий.

Також у вересня торік Андрій Садовий під час зустрічі з підприємцями сказав: «Ми зараз в лікарні робимо вертолітний майданчик. Він був колись запроєктований в радянські часи, але кому до цього було діло? Домовилися з надзвичайниками, що будемо базувати в лікарні гелікоптер на постійній основі, бо якщо щось стається на трасі - що робити? Одразу вилетів, забрав і прилетів - як це є в Австрії, Німеччині. У Львові має бути одна лікарня-флагман - це лікарні швидкої допомоги», - зазначив тоді Садовий.

Перед тим виконавчий комітет міськради Львова 11 вересня погодив виділення з бюджету розвитку 5 млн грн для облаштування вертолітного майданчика у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги.

Облаштувати майданчик планували ще торік. Медзаклад вже був отримав погодження від Державіаслужби та підготував усю проєктну документацію.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: