01.04.2024, 17:51

МОЗ планує почати з квітня повторні перевірки ВЛК

Міністерство охорони здоров’я України має намір з квітня почати повторні перевірки роботи військово-лікарських комісій, щоб пересвідчитись у виконанні раніше наданих рекомендацій

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі телемарафону.

"З початку дії воєнного стану до роботи ВЛК було залучено 800 цивільних медзакладів. Ми перевірили всі ВЛК по всій Україні, надали рекомендації щодо виправлення. З квітня плануємо повторні перевірки, щоб зрозуміти, чи були виконані ці рекомендації", - проінформувала вона.

За словами Карчевич, такі перевірки - це елемент моніторингу, який дозволяє зрозуміти, як "зміни реалізуються на місцях".

Заступниця міністра розповіла, що основні проблеми в роботі ВЛК пов’язані з впровадженням медичних карт, черг в окремих медзакладах, відсутності навчання лікарів, які працюють у лікарсько-консультативній комісії.

Водночас Карчевич зазначила, що Міністерство охорони здоров’я разом із правоохоронцями перевірили більше 53 тис. медико-експертних справ. Вона додала, що правоохоронні органи вилучили понад 18 тис. справ у рамках кримінальних проваджень. 

"Виявляємо невиправдані рішення, проводяться повторні огляди, проводиться притягнення до відповідальності винних", - сказала заступниця міністра.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: